fredag 15 april 2016

Lanthandel....

Har uppdaterat lite i lanthandeln.....

 Här är hyllan med varor; konservburkar, flaskor, tvål mm. Det börjar bli lite ordning i lanthandeln, inte blanda mat och övriga artiklar. Tvål osv kommer att få flytta på sig så småningom. Lanthandlaren har fullt upp att röja upp bland silltunnor och socker mm.
Kavlarna som ligger på den lilla disken hänger numera i taket tillsammans med sockertopparna och sållet, korgar mm. Dit kommer så småningom lite vispar. Frukostflingor (på hyllan till höger) har börjat komma till butikerna. 
Framför pappersrullarna (till inslagning) på disken ligger jästen. 


 Det blev lite kvar av provröret när jag gjorde kaffekvarnen så det blev två karamellburkar (de till vänster) en med polkagrisar som jag gjort i lera och en burk med syrliga karameller (pärlor). Locken är knappar. De andra burkarna är köpta.

 Vågen fick en plats på en egen hylla. 
Vikterna till vågen är de små gummidelarna på sprutorna som jag fått av veterinären. 

 Jag fuskade lite när jag fyllde hyllan. Satte dit lådor som är små träbitar och pärlor. Man kan ju låtsas att det är lådor :-) Tomteskur och tvål sak flyttas på hälsar handlaren.

 De gröna flaskorna, tillverkade av sprutdelarna från veterinären. 
Syltburkar till höger om flaskorna. 

 Den här lådan ska stå på den låga disken. Det ska vara sygrejer och andra smågrejer, som jag inte vet riktigt än vad. Från vänster, nålbrev-knappar-stoppgarn. 
Sen är frågan med vad det ska fyllas med?...
Det finns ett lock till också, en plastbit som glas.

Lite verktyg har tillkommit (tips från miniatyrvänner på fb); vinkelhake, stämjärn, murslev en låda med spik (den gjorde jag med hjälp av klippta små bitar ståltråd) 
även lite fiskegarn på rulle.

Gjorde några oljelampor av pärlor mm, inte de snyggaste men det gör inte så mycket, mitt motto är att tillverka det mesta själv. En liten brun hatt har tillkommit. 
Saxarna, de blå vaserna, strykjärnet är köpta.

En såg har tillkommit. Sågen, spaden, vattenkannan, tvättbrädet, gunghästen är köpta. Gjorde ett rep av mattvarp som jag snodde en gång och färgade det hela med kaffe.

Ska fylla på lite med fler "skjortor" i hyllan längst upp. Hyllan längst ner är ännu ett ?

Inga kommentarer: