tisdag 22 april 2014

Mitt lilla röda hus!

Ett inlägg med många bilder. 
Jag har byggt ett torp till Persons familj. Det är byggt av trästickor från Biltema bla. 
Det är byggt till min rabatt.


Nu har torparen Person fått sitt hus klart.


Här har jag förstärkt väggarna på baksidan med trästickor.Här är torpet monterat och ihoptvingat. (torpet står på en upp-och-nervänd spegel).Taket uppritat på plywood. Min tanke var att ha ett tak med mossa så småningom men under arbetets gång blev det något helt annat.


En skorsten! En byggkloss som barnen har. Sen har jag blandat lite husfix och rappat skorstenen med.


 Här har jag börjat målat huset. Lite färg som vi har på vårt hus. :-) Ritat upp vart fönstren ska sitta. 


 Målat och klart!


Här är fönster/dörrfodren målade. De är tillverkade av glasspinnar, extra långa. Har köpt de på Panduro. De större bitarna är knutbrädor och de är tillverkade av tungspatlar, inköpta på apoteket. De är målade med vit fönsterfärg som, även de, som vi målade runt fönstren osv på vårt hus i somras. 


Jag gjorde några annorlunda fönster och dörr eftersom det inte finns någon inredning i huset, bla. Har hämtat lite bilder från nätet. Först fönsterramen och sedan gardinerna. Sen blev det lite klipp och klistra i word. Där är fönstren! jag klistrade ihop huset med trälim för utomhus. Det sväller lite och överflödet rinner ner lite, därav det underliga lim som runnit på väggen.


Här är fru Person och med lilla dottern. Även de bilderna är lånade. 
Klipp och klistra i word.


 Det måste finnas pelargoner i fönstren. En dörr finns det. (som tur är :-) )


Taket måste ha någon sort beklädnad. Det fick bli en enklare variant. Jag tog en bild med ett gammalt tegeltak och klippte och klistrade i word. sen klippte jag, på riktigt, ut tegeltaket. Laminerade det och klistrade fast det på taket.


Torpet måste ha vattbrädor! 


Vindskivor också. Vattbrädorna och vindskivorna är gjorda av Biltemas trästickor.


Det får inte regna in i skorstenen så en takhuv kom till. Kopparplåten har jag ärvt av min morfar. Han var möbelsnickare bla. De små kopparspikarna har jag skickat efter (kommer inte ihåg vart, det var ett tag sedan).Nockpannor har jag inte några. Jag gjorde egna av latexfog som jag "spritsade" ut på taket. sen formade jag till pannorna. Målade och lackade dem. De blev en annan färg och glans från övriga taket. Men vad gör det!


Persson han har en röd cykel! 
En som jag köpte för några år sedan och nu har den kommit till användning. 
Här syns fönsterfodren som jag målat och monterat.


Jag hade en plats i min rabatt som jag lyckats med att få upp gräs bland blommorna. Har försökt rensa bort detta poagräs i flera år. Nu åkte det bort även de blommorna som försökte vara med. La på svart väv och ny jord. Sen måste torpet stå stadigt. La på en platta som vi fått över när vi byggde altan för många år sedan (bra att de kommer till användning). Vi har haft ödla å då fick vi en del sand över så det la jag på plattan. Det var engelsk sjösten på plattorna. De stenarna är inte stora men intill Persons torp blev de stora. Sanden blev bra. blir fint sen när det växer över lite krypblommor sen.


Person har fått en ljugarbänk utanför dörren. Den har varit med mig sen 80-talet. Den som spar han har! Haha. "trätunnan" som var en äggkopp är på tork efter målning. Den kommer nog på plats under dagen. 
Nu får vi hoppas att familjen Person trivs.

3 kommentarer:

Hannah sa...

Vilket gulligt hus! Jättebra blev det!
Hannah

Titti Andell sa...

Vilket torp! Skulle kunna flytta in direkt.
Jättekul att titta på din blogg den följer jag gärna
Hälsningar
Titti

Lena sa...

Tack för de fina orden!