onsdag 23 april 2014

Barbapapa!


 Under tiden som delar till Persons torp låg på tork gjorde jag klart Barbafamiljen. Det tog visserligen några år! Jag, liksom, tappade lusten att fortsätta virka "Barbisar" efter alla barnen. Barbazoo, han gillar djur. Så han har en snigel på huvudet. En snäcka jag hittade i rabatten när jag rensade ogräs. Det var ingen snigel iden!


Barbabok har sina böcker och Barbalala har ett instrument. Ett påhittat, gjort av en elkabel, lite eltejp och "tratten" är gjord av plasten som sitter under tygblomman på en ljusmanschett. den var grön, så svart akrylfärg kom till hjälp.  


Barbaskön har sin pensel och palett. Penseln är gjord av en tandpetare och hår från "Borstlist för skjutdörrar" inköpt på Biltema. Paletten är en pappskiva med akrylfärg på. 


Barbafin har fått en handväska av en pappersklämma från Biltema. Gjorde ett pärlhalsband och "målade" hennes läppar röda.


Barbaflink som gillar vetenskap, kan titta på intressanta ting på nära håll med tubkikaren. Gjord av ihoprullade pappersremsor.
Mönster till Barbastark, Barbaflink, Barbazoo hittade jag på bloggen  Pias Hobby. 
Mönster här.
Sen var det bara att virka Barbalala, Barbabok, Barbafin.
Jag ser att hon har gjort Barbaskön och mamman. 
Min mamma, pappa och håriga Barbaskön är mina mönster.

2 kommentarer:

Hannah sa...

Va fina de är!! Så kul med alla detaljer de fått efter vad de gillar =)
Jag började virka Mumin-familjen för några år sedan, men kom av mig efter 4st, men jag hoppas jag får klart hela familjen nån dag =)
Hannah

Lena sa...

Hoppas dina mumisar blir klara!