lördag 1 oktober 2011

Nåldyna

Det var för det första längesen jag gjorde ett inlägg, för jag har jobbat mycket . Det har blivit handarbete också men av någon anledning så blev det inga inlägg, de kommer.

Jag behövde en ny nåldyna och trådburk. Jag gjorde en för jag planerade att sy idag.  MEN...............
Det började "bra" med detta med syandet, nej det gjorde det INTE.
Jag skulle sy en mapp till mitt nyinköpta skrivblock, har inte tagit någon bild. Vem vet vad som skulle hända  med kameran om jag fotade också. Himmel o pannkaka.
Jag hade klippt till tygbitarna och tog fram min symaskin, satte i kontakten - den syr av sig själv!!!! Vad händer???? Så råkade jag vända trampan upp o ner, då slutade symaskinen sy själv. Ja, ja det går väl och sy så också. Det gjorde jag , det blev så bra. Fram med strykjärnet för att pressa fina kanter. Skulle sätta i kontakten i skarvdosan, till saken hör att jag måste använda en sån för jag har ett skåp framför kontakten så då är det bra med en förlängningssladd., då börjar det spraka i skarvdosan med små blixtar. Jag rubbar lite på skåpet och då händer det. Benen viker sig, hyllorna i nedre delen och botten åker i golvet. Det gjorde alla mina pysselsaker (pärlor, akrylfärg, sytråd, nålar, tyger you name it) också, vad grejer det ryms i ett skåp! När allt var uppstädat, så tog jag mig an min symaskinsfot. Det kan väl inte vara så svårt, tänkte jag. Jodå, jag "lagade" på och trodde att det skulle bli bra. HAHAHA! Nu syr det hela tiden eller efter jag öppnade trampan igen så syr det inte alls.
Satte mig i soffan och prövade sticka på ett par påbörjade vantar. Det gick bra, den ena vanten är nu nästan klar. Tänkte då, jag törs nog starta datorn och blogga lite. Så det gjorde jag.
Tänk att det kan hända så mycket på en dag inom loppet om några timmar. Puh! Tur att det är en ny dag imorgon och nya tag.

Inga kommentarer: