torsdag 28 augusti 2014

Tröja!

Har virkat en tröja som nät.


 Här är början på min tröja. Man kan tro att det är ett fisknät, men inte. 



Detalj från ärmen! Mönstret är från Drops och finns här. Garnet är norskt och heter Björk, Viking (bomull/ull). Jag fick virka kortare ärmar. Man virkar den övre delen först och sen när man sytt ihop tröjan virkar man på den nedre manschetten. Det är svårt att mäta arbetet när man virkar som ett nät så jag virkade ärmarna för långa, men vad gör det.



Återanvända knappar som jag ärvt.


Jag virkade alla kanter i fm. 
Det står inte i mönstret men jag tyckte det blev lite stadigare.

onsdag 27 augusti 2014

Sockor!

Sockor med hål på hälen!


Mina sockor hade ett hål på hälen. Boven som gjort hålet är en svart med svans! Så fram med garn och nål och börja laga. Man kan sticka om hälen men jag valde att stoppa den.
Min farmor lärde mig konsten att stoppa sockor när jag var i tonåren.



"Svampen" är bra redskap att ha när man stoppar sockor. Fick den av farmor. 
Man trär på sockan över svampen så man får det trasiga över hatten. Det blir lagom sträckt över kullen. Sen gör man en väv av garn syr/vävere på tills det är klart!



Här är den lilla svarta med svans! :-) 
Fick se förödelsen i morse, hål på sockan, där den lille kissen biter för fullt. Man kan undra om man har en hund som älskar bita och tugga på allt som valp! Men jag vet att det är en kisse. Kissen är 4 månader och hur go och mysig som helst som gör bus. 
När jag skulle fota fick hon se vad jag gjorde och vips la hon beslag på sockan. 
Så jag får nog sticka en "snuttefilt" till missen. :-D

måndag 11 augusti 2014

Älskar djur!

Det här inlägget är inte handarbete men skriver lite.
Alla som känner mig vet att jag har, nu- har haft, många djur. Älskar djur. :-) Mina senaste djur var en skäggagam (en ödla) som blev 13 år (den gick bort förra året), en katt-dam på 17 år (som jag, tyvärr fick ta bort i mitten av juli), en kanin som blev hela 7 år som gick bort en vecka efter katt-damen. :-(
Har haft katt hela livet, så vi köpte en liten gullig katt-bäbis. Som blev vaccinerad, avmaskad, chippad och försäkrad. När vi hade haft den i två veckor blev den sjuk. Kräktes och ville inte äta. Fick åka till veterinären med den lilla. Hon har varit hos veterinären sedan i torsdags. En infektion. Hon fick feber och åt eller drack inte. Så det blev dropp och antibiotika.
Planerna är att få hämta hem henne idag. Nu är hon feberfri och hon har fått en kur med medicin. Så nu hoppas jag/familjen att det blir bra. Så de senaste veckorna har varit allt annat än bra!

Kakhuv!

Har virkat en huv till kakorna.


Här är den!


En sparad pärla blev knopp. Ibland är det bra att man inte kan slänga allt. :-)


 Lite närbild på huven.


Närbild på bården längst ner. Mönstret är på engelska och finns här. Bomullsgarn 8/4 och krok nr 2 har jag använt. Huven är stärkt i sockerlag. Det blev en present till min svärmor.

Sadelskydd!


Innan handleden började krångla önskade dottern ett sadelskydd till sin cykel. 
Ett svart, men på bilden ser det grått ut. Lite för mycket ljus på objektet. 



Svart är det! Pimpade det hela med en dödskalle.


Sadelskyddet dras ihop under sadeln med dragsko (virkade snören). Dottern hade för några år sedan en bikini som det var knytanordning på. När den blev sliten tog jag tillvara dekorationerna. Som nu blev stoppar till sadelskydd.



En närbild på dekorationen. 
Garnet är bomull och virkkroken är nr 4. 
Mönstret kommer från Hemmets Journal (minns inte vilket år/nr).

Hej!Handleden läkte snabbt. :-) Så jag har virkat.