fredag 28 februari 2014

Engelsk konfekt

Har virkat lite engelskt konfekt. Det är enkelt. Jag lägger upp 7 lm och vänder och virkar 6 fm med början i andra lm från nålen. Sen virkar jag 6 v. Det passade mina konfekter. Jag använder bomullsgarn 8/4 och krok 2,5. Sen när alla garnänder är fästade limmar jag ihop dem med vanligt hobbylim. Ska virka de gula/rosa kokosbumlingarna  och lakritsrullarna också.De varar länge! :-)

tisdag 25 februari 2014

Duk

Jag fick några rosa garnnystan av min mamma för några år sedan som jag inte visste det skulle bli av. Leta lite i mina mönster och hittade ett mönster i en bilaga från Allers 2002. Där var duken större med "rutor" utan blommor i mitten och "rutorna" med blommor runt om (den var 72*36 cm). Gjorde en liten version av duken. måndag 24 februari 2014

Påsk!


Inte riktigt, Påsk än! Men jag blev lite sugen på att virka lite vår-saker. Blev några kycklingar till påskriset. Hittade mönstret, på dessa underbara små kycklingar, hos Carinas virkning. Det är hennes eget mönster. Jag tackar Carina för att hon delar med sig av mönstret.  Carinas Virkning

onsdag 19 februari 2014

Robotar!


Har virkat lite; små robotar. Har hittat mönster i boken, Virka robotar! av Nelly Pailloux. Det är bara den gröna figuren till vänster i bild som är virkat från ett mönster som inte kommer från boken. Vet inte riktigt vart jag hittat det mönstret. Får återkomma till det!Det är både skruvar, pärlor, knappar och paljetter på de små. De är ca 5 cm i höjd över havet.

Knappar som fötter!


En skruv som antenn!


Några "reglage" av pärlor.

måndag 10 februari 2014

Duken!


Nu är den klar, blockad och upprullad på en papprulle.


Jag virkade en liten kant runt duken; bestående av en halvst, stolpe, halvst i vartannat varv och maska.

Nick the Stick

Gjorde en liten paus i duk-virkandet. För övrigt är den klar men ligger i blockning, bilder kommer. Jag fick ett tips på en hemsida med trevliga mönster. Bl a Nick the Stick. Den virkad i Emma med nål 3. Piprensare behövs också till ben och kropp. Nicke här är inte stoppad med något utan piprensaren är kroppen. Craftown.


 Nicke här, har fått ett hem bland blommorna.


Spanar lite!

tisdag 4 februari 2014

Virka duk!


Ett arv från min mamma. Min mamma var aldrig en dam med ett handarbete i knät. Hon gjorde, som alla, sockor och vantar när vi syskon var små. Men så helt plötsligt, för ca femton år sen, började mamma virka grytlappar med flera färger. Det var mycket fina lappar. Efter många fina grytlappar började mamma virka en julduk. Hon virkade en bit lite då och då. Mamma virkade på och hann virka tills duken blev ca 70 cm lång, innan mamma insjuknade i cancer. Jag har nu ärvt den ofärdiga duken efter mammas bortgång. Jag ska nu virka en bit och avsluta duken. Duken var gjord till mig. Men två färger är inte min grej. Får se hur det går. Har inget mönster men kan titta på duken som är gjord.