onsdag 18 januari 2012

Pippi Långstrump

Roligt att Pippi-tröjorna har kommit tillbaka!! Min dotter hade en Pippi-tröja när hon var liten, en som jag stickat.
Nu önskade hon sig en Pippi favorit. Hon är nu 14 år. Kul tycker jag. Letade fram ett mönster på Järbos hemsida och hittade ett lämpligt mönster (11-27) var till "min" garnaffär och köpte ett lämpligt garn. Jag köpte ett garn i akryl.
Började sticka på tröjan vid jul och nu var den klar, för några dagar sedan.
Jag stickade en i stl S. Jag hade förståss gjort ett stickprov först. Stickfastheten stämde perfekt. Men så bred tröjan blev. Jag som har en stor M i storlek, passade tröjan perfekt. Så då var givetvis tröjan jättestor åt min dotter. Det blev ett väldans mätande och läsning av mönster, för jag måste ha stickat helt galet. Tänkte jag! Men icke, tröjans bröstvidd passade i jämfört med beskrivning. Men en smal tjej med storlek S önskar sig inte en tröja i M. Den går inte att ha under jackan, även om tonåringar önskar stora kläder ibland. MEEEN! inte en tröja som det får plats två smala tonårstjejer i. Vilken besvikelse det blev. I och för sig ser väl inte tröjan ut som någon besvikelse men den blev alldeles för stor. Så nu har jag börjat på en ny......

Eftersom jag själv inte vill ha tjocka tröjor i akryl så tänker jag försöka sälja tröjan för garnkostnad, 300 kr.
Fortsättning följer!


måndag 2 januari 2012

Juläpplen

GOD fortsättning på det nya året!
Det blir lite länge mellan blogg-inläggen ibland. Min nacke värker som bara attan ibland, å då räcker datoranvändatet på jobbet gott å väl. Men sluta med handarbete gör jag nog aldrig!!!!
Nu är snart julen över för denna gång, snart.
Här mina TILDA juläpplen som jag började sy före jul.

Å, andra sidan - röda äpplen kan man ha hela året.
Å, för estetiska delen så blev det ett vitt äpple bland alla röda. Måste skoja till det lite :)

Dessa bilder har jag tagit med min nya julklapp, en liten smidig kamera som även jag kan bära med mig överallt. Det var min kära man som jag fick den av. Klara bilder blev det, tycker jag.

Sockor i spets, 2

Sim sala bim......
Nu är mina sockor klara. Köpte svart band i velour på Panduro och trädde i hålvarvet.

Nu har jag tagit dem av mig! Varma och sköna är blev dessa.